Index / Huis / 15 Gauge Vs. 16 Gauge Finish Nailer voor hardhouten vloeren

Share This Post

Huis

15 Gauge Vs. 16 Gauge Finish Nailer voor hardhouten vloeren

Oppervlakkig, afwerking tackers kan bijna uitwisselbaar met brad tackers verschijnen; Maar dit is niet het geval. Brad tackers zijn minder duur, maar ze zijn minder krachtig, maar ook, en dus volledig ongeschikt voor het werken met hardhout. De keuze

AdvertisementOppervlakkig, afwerking tackers kan bijna uitwisselbaar met brad tackers verschijnen; Maar dit is niet het geval. Brad tackers zijn minder duur, maar ze zijn minder krachtig, maar ook, en dus volledig ongeschikt voor het werken met hardhout. De keuze voor de meeste kopers is tussen sporen: de dikte van de nagel het pistool is ontworpen om te vuren.

meters

Nail maten kleiner als de sluiting groter wordt, zodat een 15-gauge nagel is dikker dan een 16-gauge. Met hardhout, dikte - en meer integraal buigweerstand - niet het voordeel kan het eerste gezicht lijkt. Met dichtbevolkte korrelige houtsoorten, zoals eik, moet de sluiting in staat zijn om te vervormen als het door korrels van verschillende weerstand passeert of borstels tegen een knoop. Een spijker die vervorming weerstaat goed kan worden overgelaten projecteren als gevolg van een obstakel, terwijl een kleinere spoorbreedte rond zou hebben geschoven en volledig doorgedrongen tot het materiaal. Dit is een duidelijk voordeel voor de 16-gauge via 15-gauge als het gaat om het installeren hardhouten vloeren.

Splitsen

Een 16-gauge afwerking nagelpistool is meer dan voldoende om ingedrukt 5/16 inch hardhout, de gebruikelijke dikte van retrofit panelen. Een 15-gauge kan in eerste instantie lijkt het voordeel hebben dat een steviger nagel moet logischerwijs veroorloven een sterkere bevestigingsmaterialen; maar bij het werken met hardhout, is er een unieke en belangrijke overweging. Bijzonder dicht hardhout, zoals oud hout Braziliaanse kers, hebben de neiging te splitsen. Hoe groter het bevestigingsmiddel gedreven doorheen, hoe meer kans dat ze breken rond het hoofd.

Aanbeveling

Voor zowel de eerder genoemde redenen, als je uitsluitend of hoofdzakelijk voor het installeren van hardhouten vloeren overweegt de aankoop van een schiethamer, de 16-gauge wordt aanbevolen. Terwijl de 15-gauge kanonnen meestal vuren als een kanon, een 16-gauge uitsparingen nog steeds de nagel hoofden 1/16 of 1/32-inch tot hardhout, die geheel geschikt voor een vloer installatie.

Het drijven door hardhouten vloeren

Hardhout dankt zijn naam aan zijn dichte natuur. Hoewel dit een wenselijke aanwinst op het gebied van slijtvastheid, het zorgt voor een veel grotere weerstand tegen bevestigingsmiddelen. Schiethamers die worden gebruikt voor het werken met hardhout moet de bevestigingen veel harder dan gebruikt vezelplaat rijden. Dat gezegd hebbende, een schiethamer die alleen werkt met hardhout is een slechte investering voor de meeste gebruikers; het zou bevestigingen door middel van zachtere materialen en uit het vuur via de andere kant als een kogel. Kies een schiethamer dat een instelbare kracht-van-aandrijving controle heeft; 100 psi koppel doorgaans voldoende hardhouten vloeren vast met 1 1/4-inch nagels.

Andere Overwegingen

De meeste schiethamers vuur bevestigingsmiddelen van tussen de 1-1 / 4 tot 2-1 / 2 inch. Bij aankoop moet u kiezen tussen sequentiële en contact bevestiging, samen met een schuine - in plaats van loodrecht - tijdschrift dat de toegang tot de kleinste hoekjes mogelijk maakt. Een relatief recente innovatie is een "air duster," een mondstuk in de buurt van het afvuren hoofd dat puin waait weg van het doel om de nauwkeurigheid te lokaliseren te waarborgen. Schiethamers hebben de neiging om jam, vooral wanneer de aangedreven bevestigingsmiddel raakt een reeds bestaande spijker, zodat de neus makkelijk te verwijderen zonder gereedschap vervolgens eenvoudig wissen en opnieuw moet worden. Gewicht en ergonomie zijn een punt van zorg, zowel voor de lange werkdagen op hardhouten vloeren en voor overhead projecten. Met behulp van elk type spijkermaker voor hardhouten vloeren vereist een no-mar tip; anders zou strepen worden overgelaten aan de oppervlakte.

Share This Post