Index / Onderwijs / 10 Reglement van Apostrophes

Share This Post

Onderwijs

10 Reglement van Apostrophes

Enkele van de meest voorkomende leestekens fouten betrekking hebben op de apostrof, maar je hoeft alleen maar een paar basisregels te leren om te bepalen of u correct gebruik van deze leesteken. De apostrof geeft bezit, sommige meervoudsvormen en wor

AdvertisementEnkele van de meest voorkomende leestekens fouten betrekking hebben op de apostrof, maar je hoeft alleen maar een paar basisregels te leren om te bepalen of u correct gebruik van deze leesteken. De apostrof geeft bezit, sommige meervoudsvormen en wordt gebruikt in weeën.

Singular Possessief

Plaats een apostrof tussen het einde van een naam, gevolgd door wat ze in het bezit zijn van. Voorbeeld: U moet rijden in Mary's auto.

Namen die eindigen in "S"

Als de naam van degene die iets bezit eindigt op "s", is het aanvaardbaar om te vertrekken uit de tweede "s" na de apostrof. Voorbeeld: Dit is Jess 'auto.

Objecten kunnen niet Beschikken

Objecten kunnen niets bezitten, dus als u verwijst naar een deel van een object, laat de apostrof. Voorbeeld: De fiets viel op zijn kant.

Meervoudsuitgang in "S"

Bij vertoning van het bezit van meerdere onderwerpen waarin het woord eindigt met een "s", plaats de apostrof na het woord en niet toe te voegen een andere "s." Voorbeeld: Dit zijn jurken de actrices '.

Meervoud Specifieke Possessief

Bij vertoning van bezetenheid door meer dan één persoon, plaatst u de apostrof en "s" na de laatste naam in de zin. Voorbeeld: Dit is Bob en Jane's huis.

contracties

Plaats een apostrof midden in woord een contractie, die een combinatie van twee woorden die is ingekort gemak tonen. Bijvoorbeeld: Rita zei dat ze zal werken vanavond. "Ze zal" is een samentrekking van "zij" en "zullen" in de zin. Een ander voorbeeld: Het wordt steeds dicht bij de tijd te laten zien. "Het is 'is een samentrekking van" het "en" is "in de zin.

Meervoud kleine letters

Terwijl het tonen van een meervoudsvorm van iets waar de betekenis onduidelijk is met slechts een zou worden "s," voegt u een apostrof. Voorbeeld: Vergeet niet om de puntjes op uw I en kruis je T's.

verkorte Formulieren

Bij het inkorten tien jaar door het wegnemen van het eerste deel van het nummer, plaatst een apostrof voor de verkorte vorm. Voorbeeld: Joe graag leren over de jaren '20. De "jaren '20" verwijst naar de "1920" in de zin. Gebruik dit formulier, zolang duidelijk is dat je het over de jaren 1920 en niet de jaren 1820 en 1720.

meervoud Namen

Heeft een apostrof niet gebruiken om de meervoudsvorm van een naam te geven. Zo ontmoette ik de Smiths vandaag.

Hoofdletters Ending in "S"

Heeft een apostrof na hoofdletters niet te plaatsen als een verkorte vorm, of na een decennium. Bijvoorbeeld, Jeff leerde ABC in de jaren 1990.

Share This Post