Index / Tuin / 10 manieren om water te besparen in uw tuin

Share This Post

Tuin

10 manieren om water te besparen in uw tuin

De Basken zeggen dat een lantaarn de waarde stijgt in de schemering; water wordt ook kostbaarder toen schaars. Tijden van droogte inspireren tuinders om het waterverbruik te verminderen, maar het is moeilijk om te weten waar te beginnen. U hoeft niet

Advertisement

De Basken zeggen dat een lantaarn de waarde stijgt in de schemering; water wordt ook kostbaarder toen schaars. Tijden van droogte inspireren tuinders om het waterverbruik te verminderen, maar het is moeilijk om te weten waar te beginnen. U hoeft niet een magic-wand-stijl transformatie naar uw tuin te verplaatsen naar het gebied van water-sparende. Kleine stapjes regelmatig wordt ingenomen, zal er je krijgt. Het is meer een kwestie van een nieuwe gewoonte te trekken - niet een konijn - uit een hoed.

Sommige bodems vasthouden water langer dan anderen, dus begin transformeren van je tuin van de grond af. Hoe meer organisch materiaal je werkt in uw bodem, hoe meer water te waarborgen voor uw planten op te nemen in de tijd. Gebruik worm gietstukken, geraspte herfstbladeren, gedroogd maaisel of dat de bodem super-food, organische compost.

Het is het echte leven alchemie - draaien keuken en gazon afval in compost, equivalent van goud de tuinmannen '. Gebruik chique compostbakken of gewoon een paal in de achtertuin, het mengen van lagen van droog materiaal (zoals gedroogde bladeren of gras) en nat materiaal, zoals veggie en fruit schillen. In een kwestie van maanden, zult u het ideale product om uw tuingrond verhoging van het water in zijn bezit te hebben.

Gasten maken of breken de partij zo selectief zijn bij het uitnodigen van planten in uw tuin. Om zich te concentreren op de lage-drinkende menigte, pick vaste planten dan eenjarigen, inwoners meer dan exoten, en planten met kleine bladeren over mensen met een schotel-size blad. Maak vetplanten een deel van de magische cirkel; de dikke bladeren dienen als eigen water-opslagsysteem van de plant.

Uitsluiten gate crashers van uw partij. Onkruid zijn meer dan een overlast; ze zijn een-water grijpen overlast, het voorkomen van uw planten van het krijgen van het volledige voordeel van het water u van toepassing zijn. Een eenvoudige uitsluiting charme zou hier welkom zijn, maar het is meer kans om hands-en-knieën te werken, het uittrekken van de ongenode door hun wortels.

Mulch mag niet lijken elfstof, maar niets dat je laag rond uw planten zorgt voor meer van een magische boost aan je waterbesparende inspanningen. Het verspreiden van 3 inch van het materiaal op het grondoppervlak vertraagt ​​verdamping van het water, koelt de bodemtemperatuur en houdt naar beneden onkruid. Selecteer organische mulch (zoals compost, afgevallen bladeren of afgestoken schors), omdat het verrijkt de bodem als het uiteenvalt.

Als het water, overal water, maar geen druppel te drinken in uw tuin, nadenken over uw water schema. Planten verliezen water om verdamping in de hitte van een zomerse middag, dus kies een koeler tijd om te irrigeren. Je hoeft niet om uw alarm voor de beheksen uur in te stellen; irrigatie in de vroege ochtend verlaagt verdamping aanzienlijk. Niet dagelijks besprenkelen; geven goede doorweekt minder vaak en alleen als de grond droog is enkele centimeters onder het oppervlak.

Als dorstige planten mengen met anderen in de tuin van bedden, de droogte tolerant zijn zeker meer dan ze nodig hebben. Planten kunnen water zuinig zijn als water schaars is, maar zware drinkers wanneer deze beschikbaar is. Erachter te komen uw planten water nodig heeft, en planten dienovereenkomstig.

Duizend "waterbesparende" producten strijden om de aandacht van een tuinman, maar gooien van geld in uw achtertuin maakt zelden een serieuze water impact. Echter, een paar producten daadwerkelijk kan u helpen om water te besparen. Druppelirrigatie systemen zijn zeer efficiënt, de leiding van de kostbare druppels precies waar ze moeten gaan. Een ander goed alternatief is een geperforeerde soaker slang, langzaam vrijgeven van het water op de begane grond aan afval en evaloration elimineren.

Sommige tuinders vervangen hun gazon met cement, maar eerst proberen gewoon maaien hoger. Als u zich snijdt uw gras tot 3 inches of langer, hoe hoger messen schaduw van de aarde, waardoor de wortels om te groeien. Diepere wortels betekent minder frequent water. Zorg ervoor dat uw mes is scherp; snijden met botte messen verhogen waterverlies.

Het planten in potten kan een waterbesparende alternatief voor bedden tuin omdat water krijgt om de beoogde plant. Maar niet alle potten zijn gelijk geschapen. Om de waterbesparende voordelen van de container planten te maximaliseren, kies uw ketels goed. Ongeglazuurde terracotta potten absorberen en zweet uit water, terwijl de metalen potten op te warmen in de zon, tekenen water uit de bodem. Kies plastic of glazen potten met de juiste afvoer gaten.

Share This Post